dissabte, d’octubre 25, 2008

HA ARRIBAT L’HORA…


Amics, ha arribat l’hora de tancar Elies115 i obrir un nou bloc.

A partir d’ara ens trobarem al bloc Dies de Fúria. Un nou bloc per als nous temps. Un nou bloc, com tot a la vida, circumstancial. Elies115 és una creació fruit d’un estat d’ànim determinat. Com ja us vaig dir, Elies115 és una part del meu jo, però no sóc jo. Com a creació, és un bloc que ha funcionat molt bé, n’estic molt content. Sobretot estic molt content de tota la gent que he conegut personalment o virtualment amb aquesta aventura cibernètica. I, molt especialment, d'haver conegut i participat amb ells a tots els companys de Blocs amb Estrella, un autèntic luxe!!!!

Però els temps canvien. I potser sense cap necessitat de canvi, vull canviar. Què collons, companys i companyes… això no és res més que una finestra. Canviem de finestra.

Vivim en un país presoner de la por als canvis. Perquè entre d’altres coses els canvis que se’ns han proposat han estat nefastos (p.ex. el tripartit). Però en qualsevol altre país i escenari, els canvis han de ser celebrats, aplaudits i gaudits.

Tanco Elies115 però obro un nou bloc: Dies de furia. Sincerament, al final és més un canvi de capçalera que cap altra cosa, però en el fons, un canvi. Perquè hi ha una cosa que els farà germans: denunciar el que ningú s'atreveix a denunciar. Ser radical contra el silenci, l'ostracisme, la por.

Dies de fúria espero que reculli el millor d’aquest bloc, Elies115, i que a més a més em permeti trepitjar altres espais creatius, altres formulacions dialèctiques, més efectives -si pot ser- que les d'Elies115. Dies de fúria és un bloc nou per als nous temps. Sí, és un bloc que és més dur que aquest. I ara, direu. Sí, encara més dur. Un bloc pensat per tirar amb bala dialèctica. Davant la dictura mediàtica i d'opinió del tripartit, tirar amb bala dialèctica és l'única opció que ens queda. Serem mentre resistim i ens oposem a aquesta dictadura, a aquest règim. La nació, la nostra nació, depèn en aquests moments de la nostra capacitat de resistència i oposició al tripartit i el seu poder absolut.

Per tant, i si puc, Dies de fúria serà un bloc més d’acord als nostres dies, un bloc radical, d’estètica Tarantino i de llenguatge contundent.

Espero que sigui un bloc de traspàs, en el sentit que els dies de fúria, que són els dies que ens toquen viure, donin pas als dies d’esperança. Però mentre no arribin, i mentre el nostre país sigui aquest país messell, servil, del sibwanisme… Dies de fúria serà un bloc de denúncia radical i permanent.

Espero, també, que sigui un bloc creïble. Amb la credibilitat de que on poso l’ull poso la bala. Un bloc pensat per esbudellar la xusma tripartita, un bloc que sàpigui transformar la indignació i la fúria que molts sentim en paraules precises i punyents com a bales, que destrossin dialècticament tot aquest personal del tripartit, del primer a l’últim. Un bloc útil per a destruir el tripartit.

Però en aquests dies, per fer més entretinguda la transició, faré un obsequi impagable a tots els lectors d’Elies115. Durant uns quants dies aniré penjant articles dels meus més estimats companys d’aventures blocaires.

Els hi he demanat un “cameo”, és a dir, que facin un escrit destinat a aparèixer a aquest bloc, com a despedida del bloc. És una invitació que els hi he fet i que ells han acceptat. D’aquesta manera la transició serà doblement entretinguda: gaudireu dels escrits dels meus amics blocaires i alhora podreu anar transitant cap a Dies de Fúria. I, intercaladament, hi afegiré algunes confessions personals, d'aquelles tan políticament incorrectes. O absolutament incorrectes, que són les que més calent em posen...

Començarem els cameos dimarts, amb en Joliu. No us el perdeu…

I no em perdeu… a Dies de Fúria

Moltes gràcies a tots i totes per haver estat per aquí… espero que hàgiu xalat tant com jo! VISCA LA TERRA, MORI EL MAL GOVERN!!!

17 comentaris:

GOS GÀNGUIL ha dit...

Moltes felicitats per la tasca que has portat a terme; i molta sort amb Dies de furia! Jo he entrat fa poc en el món blocaire, i caram! quina sorpresa més agradable haver-me trobat amb Elies 115, déu n´hi dó amb el que has creat, enhorabona. Quan el seny i la rauxa s´acaben.....arriba Dies de furia!!
Salut!

Anònim ha dit...

Visca la terra, mori el mal govern!!

Anònim ha dit...

Benvolgut,

Elies115 ha deixat petjada, de les que no s'esborren. Claredat, bon estil, bons temes, i ha estat una molt bona companyia en aquests temps plens de boires artificials.

Et seguiré, Elies, també, al nou bloc. Perquè ja no es de nit, ja podem tallar les moltes males herbes que campen per la nostra terra, i recuperar el plé domini de la terra catalana per part dels catalans.

Moltes gràcies per l'Elies115. El record serà permanent.

Cordialment
Andreu



Inici de càntic en el temple

(Salvador Espriu)

Ara digueu: "La ginesta floreix,
arreu als camps hi ha vermell de roselles.

Amb nova falç comencem a segar
el blat madur i amb ell, les males herbes."

Ah, joves llavis desclosos després
de la foscor,

si sabíeu com l'alba ens ha trigat,
com és llarg d'esperar un alçament de llum en la tenebra!

Però hem viscut per salvar-vos els mots,

per retornar-vos el nom de cada cosa,

perquè seguíssiu el recte camí
d'accés al ple domini de la terra.

Vàrem mirar ben al lluny del desert,

davallàvem al fons del nostre somni.

Cisternes seques esdevenen cims
pujats per esglaons de lentes hores.

Ara digueu: "Nosaltes escoltem
les veus del vent per l'alta mar d'espigues".

Ara digueu: "Ens mantindrem fidels
per sempre més al servei d'aquest poble".

(1965)

Setembre Negre ha dit...

Benvolgut Elies 115,

Has estat -i seràs- un blog de capçalera, de referència. Gràcies a tu ens hem pogut informar i reflexionar sobre temes i fets que els mitjans de manipulació curosament oculten o tergiversen. Ens has fet vibrar i emocionar i, també, hem compartit les teves santes indignacions. Perquè són les indignacions dels catalans que encara ens sentim i ens volem lliures.

Gràcies de nou i endavant amb el nou projecte!

Anònim ha dit...

Et seguiré amb molt de gust a dies de fúria. Endavant!

joliu ha dit...

Benvingudes siguin les circumstàcies si ens permeten construïr aquestes amistats.

Enric I. Canela ha dit...

Enyonaré Elies115, però ara mateix canvio a Dies de Fúria.
Seguim.

L'Espelt ha dit...

Company, gràcies per haver obert aquesta finestra i gràcies per obrir-ne una de nova.
I mirarem, és clar. Si més no, veurem les coses des d'un altre angle, que sempre és bo.
Salut!!!

bacus ha dit...

de gos ::->

http://lh3.ggpht.com/bacusfotos/SGhHvj6INxI/AAAAAAAACVA/34bpiHhSLoE/s400/de_gos3.jpg

bacus ha dit...

"esquerra nacional" a bones hores em convides

Anònim ha dit...

Elies, aquest blog que ara clous ha estat una alenada d'aire fresc i et seguirem llegint en la nova pàgina que ara obres. Moltes gràcies pels teus contundents mots al llarg d'aquest temps!

Elies ha dit...

Amics, companys, lectors, comentaristes... moltes gràcies per les vostres paraules, de debò. Això dóna força per seguir. Ni que no la necessiti, perquè la força que necessitem -i que tots nosaltres tenim- neix del nostre patriotisme.

Patriotisme autèntic, el de sempre. No el social ni el de la pluja fina.

Moltes gràcies a tots i totes i ens veiem a Dies de fúria... per bé que us recomano continueu conectats a aquest bloc encara un parell de setmanes... que hi ha sorpreses

Dessmond ha dit...

Elies,
He donat un cop d'ull al nou blog. Ostres, tirar amb bala dialèctica. Això promet.
Aviat canviaré aquest blog pel nou, en la meva llista d'enllaços preferits. Això promet, si senyor!.

Elies ha dit...

Serà un privilegi, amic Dessmond.

Setembre Negre, t'he linkat als meus blocs favorits. Gràcies i endavant amb la canya!

Cesc. ha dit...

Benvolgut Elies,
Seguirem atents i en paral.lel aquest gran bloc que finiquites i el nou que estrenes.
Endavant les atxes,
Cesc.

Ròdia Raskòlnikov, des del Districte Zero ha dit...

Amic i company Elies,

et felicito per l'enfeinada a aquest magnífic bloc, per la tasca incombustible en favor de la causa justa i invencible que ens uneix per damunt de les discrepàncies. I segur que el nou espai que encetes encara serà millor. Ànims i endavant!

Odalric ha dit...

Un pel tard, pq malauradament no ho puc evitar, però carregats d'estris, eines i voluntat viatjarem amb tu cap el nou bloc.