dilluns, de setembre 22, 2008

VERGONYA! Continuen les actuacions il·legals de les eòliques a la Terra Alta

(pel seu interès i la gravetat dels fets que s'hi denuncien, us reprodueixo el comunicat del Secretariat de l'Associació en Defensa de la Terra i el Vent de Tots. Els fets exposats són una evidència de l'exactitud de la denúncia que efectuava en el post sobre la dimensió econòmica del negoci i les irregularitats absolutes de les eòliques i les administracions en tot el procés). NO DEIXEU DE LLEGIR-HO!!!
.............................................................................................................................................................
La declaració de Ramon Carbonell Santacana, representant de Copcisa, davant del Jutjat de Gandesa per una denúncia de la nostra associació, ajornat el passat dia 31 de juliol, s'efectuarà el proper dia 25 de setembre a les 12 hores.

Malgrat tot i coincidint amb aquest fet, Bont Vent de Vilalba, SLU/COPCISA continua amb la seva tàctica de la politica de fets consumats i de divisió entre els veïns i veïnes dels pobles ,anunciant el començament de les obres del parc eòlic Vilalba. S'adjunta com a prova el document carta que ha enviat a veïns i veïnes afectats.

Com pot anunciar Bont Vent de Vilalba, SLU/COPCISA l'inici de les obres quan encara no està aprovat el Pla Urbanístic i per disposar de la llicència d'obres de l'Ajuntament de Vilalba cal que aquell estigui aprovat , perquè la llicència d'obres el que ha de fer es comprovar si la llicència s'ajusta a les determinacions del Pla Urbanístic ?.

És una vergonya , una irresponsabilitat i una presa de pèl la tàctica i l'actuació dels responsables de Copcisa anunciar inici d'obres, quan estan denunciats i han de declarar al Jutjat de Gandesa per fer obres i treballs sense autorització al no estar aprovats els Plans Urbanístics i no disposar de llicència d'obres.

És una vergonya i enganyar a la gent anunciar l'inici de les obres del parc eòlic Vilalba, fent veure que no ha passat res, quan Copcisa no ha informat als veïns i veïnes afectades que ha obtingut amb les seves terres una plusvàlua de 25 milions d'euros per la venda de parcs eòlics, segons informacions del Diari Digital Cinco Días .com de data 5 d'agost de 2008. És necessari que Copcisa aclareixi aquest , perquè seria humiliant que els propis afectats , per les mentides de Copcisa, col·laborarés en la seva pròpia explotació i en l'especulació de les seves pròpies terres , per a benefici de Copcisa. El mateix diríem de regidors i responsables municipals que parlen als nostres veïns per a treballar al parc eòlic Vilalba. Quan temps podrà continuar amagant COPCISA aquest fet i enganyant a la gent ??

L'Ajuntament de Vilalba no hauria de permetre aquesta actuació de Copcisa, atès que ha estat informat de la venda de parcs eòlics i li hem manifestat la nostra opinió que COPCISA comet un frau de llei al voler utilitzar la institució de l'expropiació forçosa per prendre les terres als veïns i veïnes , la majoria de La Fatarella. Com poden permetre els Ajuntaments les expropiacions de les terres dels seus veïns o que aquests hagin signat acords amb Copcisa sota l'amenaça de les expropiacions , sabent que Copcisa ha negociat la venda dels parcs eòlics i ha obtengut unes grans beneficis amb la terra i al suor de moltes generacions dels nostres pagesos i de les nostres pageses ??

Si els ajuntaments i els responsables municipals no reaccionen , estaran col·laborant , a l'igual que fa el govern de la Generalitat, suposadament progressista i d'esquerres , amb COPCISA amb l'especulació i l'espoli de les terres de la nostra gent. Encara són a temps de posar-se al costat de la seua gent i no fer d'encarregats de Copcisa.

Algú sap si tenim diputats de la Terra Alta al Parlament de Catalunya?? Algú ha vist als Il·lustres senyors diputats Pallarès i Paladella ? Perquè permeten que ens tractin com a una colònia ? Perquè la majoria de pobles amb persones d' UPTA , tradicionalment defensora dels ciutadans i ciutadanes i dels més dèbils de la Terra Alta , és plega als dictats del Partit Socialista de Catalunya i de Copcisa ? On és la seva independència ??

El dia 25 de juliol de 2008 vam entregar personalment al Molt Honorable President de la Generalitat documentació acreditativa de la realitat de la Terra Alta, documentació acreditativa de la conducta de responsables polítics i moltes preguntes . La resposta ha estat resoldre concedir declaracions d'utilitat pública a Copcisa i expropiacions.

Desprès de les evidències de l'existència de restes humanes de combatents de la batalla de l'Ebre,cap fiscal, ni jutge, ni síndic de greuges, ni responsables de l'exèrcit ( eren soldats de l' exèrcit de la república) han fet res per recollir ja les seves restes ni res per aturar l'amenaça que pesa sobre ells per la implantació dels parcs eòlics. El Conseller Nadal està a punt de signar un Pla Urbanístic dels parcs eòlics , en el qual no hi figura cap referència a les restes humanes perquè responsables polítics ho van amagar .

Definitivament cal emprendre a la Terra Alta el camí de la independència dels poders polítics i econòmics de la metròpoli , per evitar servilismes i corrupció, arbitrar mesures als ajuntaments i a la societat civil per agafar el control dels nostres recursos naturals i energètics per evitar l'especulació i l`espoli i començar a treballar per un model d'autosuficiència energètica.


Que ho tingui clar COPCISA i el GOVERN DE LA GENERALITAT : defensarem la justícia i la legalitat, lluitarem contra la corrupció , contra l'espoli i l'especulació de la nostra terra, i treballarem per organitzar i unir al veïns i veïnes contra l'estratègia de la divisió i l'enfrontament que han practicat les empreses als nostres pobles.