dilluns, de setembre 29, 2008

VERGONYA: continua la presa de pèl de les eòliques

NOTA DE PREMSA DE L'ASSOCIACIÓ EN DEFENSA DE LA TERRA I EL VENT DE TOTS
Avui dia 25 de setembre de 2008 novament no ha declarat davant de Jutjat de Gandesa Ramon Carbonell Santacana, representant de Copcisa, malgrat estar citat, per no haver comparegut ni ell, ni el seu advocat . A més a més no han avisat ni presentat cap justificació per no comparèixer. Confiem que la nova citació que efectuarà el Jutjat de Gandesa garantitzi la presència del representant de Copcisa a declarar per la denúncia interposada per la nostra Associació. Es dona la circumstància que anteriorment , el dia 31 de juliol de 2008, ja van demanar l'ajornament de la declaració de Ramon Carbonell per no poder assistir-hi el seu advocat.

Diferents membres de la nostra associació , el seu representant legal , mitjans de comunicació , la jutgessa i els funcionaris del Jutjat han esperat vanament durant més de 1/2 hora la compareixença de Ramon Carbonell.Finalment la Jutgessa ha decidit suspendre les actuacions judicials.

Tothom es pregunta per quin motiu li costa tant al representant de Copcisa presentar-se per a ser interrogat al Jutjat de Gandesa. En tot cas és una qüestió que ha de respondre ell o el seu advocat.

El que si nosaltres podem dir és que sospitem que Copcisa no sap com explicar a hores d'ara que ha venut els parcs eòlics de La Fatarella. Corbera , Vilalba a Neo Energia del Grup Hidroelèctrica del Cantábrico,SA, obtenint important plusvàlues, mentrestant creix l' indignació entre la gent de la Terra Alta. Ja es parla de l'estafa eòlica. Creiem que estan ajornant fer pública la venda perquè encara no està aprovat el Pla Especial Urbanístic dels parcs eòlics i per tant encara no poden demanar les llicències d'obra i tot just demà comencen les expropiacions pel parc eòlic de Vilalba , als que hauran de continuar les de Corbera i La Fatarella. Expropiacions per interès social i plusvàlues per a empreses privades??? Això permeten el govern de la Generalitat i els nostres Ajuntaments ??

Desprès de la notícia del diari Cinco dias .com de data 5 d'agost de 2008, ara a El Economista ,Portal financer amb notícies sobre mercats i cotitzacions , de data 03/09/2008 sortia publicada la següent informació :
COPCISA ULTIMA LA VENTA DE CUATRO PARQUES EOLICOS QUE TIENE EN TARRAGONA AL GRUPO ELECTRICO HIDROCANTABRICO. AUNQUE LA CONSTRUCTORA ANUNCIO EN AGOSTO DEL CORRIENTE QUE VENDERIA LOS PARQUES POR 30 MM. DE EUROS, LAS NEGOCIACIONES AUN NO ESTAN CERRADAS, POR LO QUE NO SE HIZO PUBLICO EL NOMBRE DEL COMPRADOR. A FALTA DE LA FIRMA DEFINITIVA, HIDROCANTABRICO SE PERFILA COMO PRINCIPAL CANDIDATO Y SERA EL ENCARGADO DE CONSTRUIR LOS CUATRO PARQUES, QUE SE ENCUENTRAN EN FASE DE PROMOCION. PORTAVOCES DE EDP RENOVABLES Y DE COPCISA DESESTIMARON PRONUNCIARSE SOBRE LA OPERACION. LOS PARQUES SON BON VENT DE L EBRE(La Fatarella) , BON VENT DE PENISSARS,(La Jonquera), BON VENT DE CORBERA ( Corbera d'Ebre) Y BON VENT DE VILALBA ( Vilalba dels Arcs).

Adjuntem dossier econòmic del Grup Hidroelèctrica del Cantábrico,SA.

També es significatiu el silenci , durant tot aquest temps, de Copcisa i de Jaume Morron , en tot el referent a les restes humanes dels combatents de la Batalla de l'Ebre , quan tots els parcs eòlics que ha venut estan situats en espais de la Batalla de l'Ebre i tant Copcisa, com responsables polítics de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre , del Comebe i de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre no en van fer cap referència durant la tramitació administrativa dels parcs eòlics i durant l'elaboració del Pla Especial Urbanístic dels mateixos. Tenim sospites fundades que s'ha volgut ocultar la realitat de la Batalla de l'Ebre per interessos polítics i especulatius. Ha tingut que ser la societat civil la que donés a conèixer aquesta realitat.Fins i tot ho sap el Molt Honorable President de la Generalitat.

Igualment és significatiu el silenci de Copcisa i els responsables polítics sobre l'actuació reconeguda de lobbys a la Terra Alta per aconseguir l 'implantació de parcs eòlics.

Desprès d'introduir la divisió i malmetre la convivència als nostres pobles amb una estratègia empresarial super agressiva , amb la col·laboració de responsables politics que tenen noms propis, ara marxen amb els beneficis " a otra parte". Nosaltres treballarem per restablir l' unitat i la convivència als pobles de la Terra Alta i lluitarem contra l'especulació i contra la corrupció , pel respecte als drets humans i el dret de les famílies a que es tracton amb dignitat les restes dels combatents de la Batalla de l'Ebre i per respecte a nosaltres mateixos .. A hores d'ara la confiança en el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat, i els nostres ajuntaments està sota mínims. .

Des d'aquest racó del món que es diu Terra Alta , abandonats de la societat oficial , volem llançar un missatge d'esperança a tots aquells que es troben en situacions similars a pobles i zones rurals de Catalunya i el món, els animem a organitzar-se i lluitar per un món on es respecto el dret de les persones i a no resignar-se a les imposicions dels poderosos. No tot val, encara que sigui en nom de l'energia eòlica.

Secretariat
La Fatarella (Terra Alta)

2 comentaris:

andreu ha dit...

No defalliu, la lluita continúa. Aquí teniu un suport des del baix Camp.

Anònim ha dit...

Ànims, Elies. Per desgràcia, a l'Alt Urgell estem igual o pitjor i la sensació d'impotència és tan gran que...

Salut!