dijous, de gener 24, 2008

Tripartit: el factor X (de Xusma)


Aquest cap de setmana la Guardia Civil va detenir 14 islamistes a BCN, acusats de formar un grup terrorista disposat a fer atemptats a Barcelona.

Ahir mateix, un jutge de l’Audiència Nacional estableix l’ingrès a presó de 10 dels 14, acusats de voler fer una matança a Barcelona, probablement al metro, ja que tres dels detinguts serien “pressumptes” suïcides. Per tant, tres atemptats suïcides, i probablement al metro.

Fins aquí la ratlla que ens separa d’aquests fillsdeputa. En aquesta banda de la ratlla, els valors de la civilització occidental. Tot Occident està amenaçat per aquests fillsdeputa islamistes. Som els seus enemics, i ells els nostres. Estem exposats a la seva violència salvatge, indiscriminada. Als nostres trens, al metro, a un autobus.

Però quan l’aquí és el nostre país el perill s’incrementa, pel Factor X del tripartit. El factor xusma.

És aquest factor que davant les detencions parlava de “veïns”, i no de terroristes. És el mateix factor que portava a TV3 a obrir els seus telenotícies parlant de la “por a que aquestes detencions afectin la convivència”. No senyors, la por l’hem de tenir nosaltres, davant aquesta amenaça. M’importa una merda “els danys a la convivència” mentre hi hagi un sol filldeputa d’aquests disposat a volar el metro amb el que anem a la feina, l’autobus amb el que la meva mare es mou, etc. Aquesta és la por que us hauria de preocupar.

Però és clar, amb un conseller d’Interior que ho és no perquè sigui la persona més indicada per garantir la nostra seguretat, sinó perquè els partits que formen el tripartit pensen que és una manera de “desgastar-lo”. Doncs ja hi som.

Llavors és clar, aquest personatge nefast, que el primer que va fer com a responsable policial és criminalitzar la seva –la nostra- policia. Doncs què es pot esperar. Ens arreglarà els nostres problemes amb el “feng-shui”. Quina xusma. Així després ahir fa el ridícul més espantós davant tot el parlament i davant les càmeres de totes les teles. “No hi ha indicis que anessin a atemptar immediatament”. Collons, sort que el cap de setmana passat no era “immediatament”. Aquest home es va perdre el Barrio Sesamo d’aquests conceptes.

Què t’ha passat, Xoan? No t’informen? No es fien de tu? T’amaguen informació perquè ets un bocazas? Ah! Joan, què valent que et vas posar quan CiU va advertir que Catalunya s’estava convertint en un cau d’islamistes. Ui, llavors t’ho van posar a ou, eh, xato? Allà vas treure tot el teu pit multicultural i bleda. Però resulta que en quatre anys a Catalunya s’han detingut 70 islamistes. Curiós. Potser no és un cau, el nostre país, però sembla que s’hi trobin de gust. Ja fas controls, Xoan? Ja mirem a veure qui es mou i qui no? La legalitat de negocis, locutoris, etc?

Però no s’acaben aquí i amb aquest home les nostres desgràcies. Hi ha un altre Joan, en aquest cas en Ridao, que també em posa els pèls de punta amb les seves declaracions: “reclamo discreció a la justícia per evitar l’alarmisme”. A veure, xusma, o sigui que la justícia que envia al talego uns tios que “pressumptament” volien volar els nostres metros… crea alarmisme? M’ho pots explicar?

Aquí l’únic que crea alarmisme és que tinguem aquest govern i aquests polítics. Això sí que hauria de fer saltar totes les alarmes. Perquè, a veure, Ridao, xato, a veure si t’entenc. Estàs dient que ens amaguin informació? És això? Que no ens expliquin la veritat? Perquè és clar, pobres de nosaltres, som tan desgraciadets i tan curtets que igual ens “alarmem”. I això no és bo per a la nostra pressió arterial. És això? Ens la vols aguantar mentre pixem? És això?

Mira, Ridao, desapareix del mapa, i emporta’t a l’altre Joan. Fes-nos aquest favor. I deixa que ens alarmem pel que ens doni la gana.

Aquest és el nostre perill que no tenen altres, el Factor X del tripartit.

10 comentaris:

Enric I. Canela ha dit...

Elies,
Veig que estàs empipat. No és per a menys. El problema no són ells, és qui els ha triat. És com si jo intento que la meva cadira reciti a Shakespeare. Ho tinc dif´cil. la cadira no serà idiota, l'idiota seré jo per intentar-ho. Què li vols demanar al Saura si no en sap més?
Altra cosa són els tacticismes nefasts que pràctiquen altres. Aquí si que hi ha delicte personal.
El Saura no enganya. Somriu quan li toca l'esquena un ministre, feliç. Diu que CiU és la reencarnació del Gran Barrufet. En Salvador Sostres ja el va descriure magistralment. Creus que algú que li funcioni el cervell pot fer segons quines coses?
Per això dic, qui l'ha posat és qui té tota la responsabilitat. Si li haguessin donat l'àrea d'identificació electrònica d'ovelles i cabres, l'home estaria igual de content, parlaria amb elles i no tindria l'oportunitat de deixar de fer la feina que li pertoca a l'encarregat de la seguretat ciutadana. Aniria igual amb el cotxe ofical i el saludarien els mossos.

Anònim ha dit...

Que me dius de l'editorial de Vicent Partal a vilaweb?
Segons ell, no esta clar lo del metro. Potser Elies hauries de esperar un temps per criticar tant despietadament el que ha dit en Ridao, que per un altre banda, si només ha dit que "reclama discreció a la justícia per evitar l'alarmisme", està en línia amb el que ha dit en Vicent Partal
Respecte a Xoan, estic d'acord amb tu, que no és la persona més adient per aquest tema, pero pel que jo ser, les competencies de terrorisme son exclusivitats d'Espanca i en Xoan no pintar res.
.

Elies ha dit...

Enric tens tota la raó. Efecitvament, estic emprenyat, molt emprenyat. A veure, les coses s'han posat sèries, i el feng shui i la tonteria habitual d'aquest govern esdevé insuportable quan les coses estan en aquest nivell. S'ha passat una ratlla.

Sí, és clar, la culpa és del qui el va posar. No en tinc cap dubte. El posen per càlculs partidistes, no perquè sigui qui millor pot garantir la nostra seguretat.

Osti tu, si estaria bé dirigint això de la identificació electrònica dels "remugants", ja ja ja Encertadíssim destí!!!

Elies ha dit...

Manel, estem davant un fenomen que ens supera, un enemic invisible amb el qual no podem anar amb moltes exquisiteses, perquè a la que et descuides saltarà pels aires un comboi a Pça Catalunya. No és alarmisme. Ho volen així.

Ho sento, no em posaré exquisit en aquests temes, que prou complexos són.

Si es demostra que no tenen res a veure, copet a l'esquena, indemnització i circulando. Però mentre hi hagi indicis... contundència.

joliu ha dit...

Darrerament he ecrit dos miniposts sobre xenofòbia i inseguretat.
Enn ambdós casos el principal responsable que assenyalo és en Joan Saura i l'esquerra que tot ho esguerra. És molt trista aquesta actitud iniciativesca d'autoinculpar la societat de qualsevol mal. Si ens passa el que ens passi és que no ens hem portat prou bé, no hem estat prou ecologistes, hem estat massa capitalistes o simplement ens hem cregut lliures.

reflexions en català ha dit...

Jo també estic molt emprenyat. Quina imatge donen aquesta colla de politicastrots??!! Com pot ser que el que ara és blanc al cap d'unes hores sigui negríssim?

No marxin perquè la funció encara no s'ha acabat.

Anònim ha dit...

Collons Elies!!
Avui et veig contundent!!!!
És realment un tema greu i complicat, que tot just acaba de començar.

El Xoan, el millor que podria fer és tornar a perseguir a morosos d' Endesa i tancar els suministraments de llum, com feia fa anys...

To be continued....

Anònim ha dit...

Elies, entenc la teva duresa i avui deus haver gaudit amb el Polònia, on han posat en Txoan al nivell de ridícul que està fent amb aquest assumpte. És evident que hauria d'haver callat, si no disposava d'informació. Fixa't que en Rubalcaba no ha piulat. A l'escola primària ja expliquen que tan sols es pot parlar d'una cosa si es disposa de la informació escaient. Altrament, més val el silenci.

Elies ha dit...

Mercè, dissortadament avui no he pogut gaudir del Polònia. Estava fotent-me un "txuletón" brutal en un basc que hem descobert fa poc amb uns amics.

Ara bé, Nano i resta de companys blocaires... efectivament, he estat dur. Aquest matí he estat dur. Però al llarg del dia la meva duresa s'ha fet justícia. I crec que aquest post que he escrit mereix un premi.

Perquè ja n'hi ha prou. I perquè ara sí, estem davant un tema prou greu com perquè fem el bleda. No ho penso fer. Quan les coses estan com estan, la duresa argumental és l'únic que s'hi val.

I si no... aquí teniu, el sr. Ridao, fent la seva conferència a la seu de l'ONCE. Cal una metafora més bona? N'hi fet exprés.

Dessmond ha dit...

Totalment d'acord amb el teu cabreig. El factor X fa prendre la política sempre en to de broma, de cosa sense substància, infantil. Cal afrontar-la a cop de Feng Shui.
A Madrid es deuen descollonar de veure que Catalunya la pilota una colla de cafres. Mai els ho havíen posat tan fàcil, des de la desfeta de 1714.
Ara en Xoan l'han fet anar corrensos cap a Madrid, a explicar-li la lliçò. Li han d'ensenyar que hi ha gent que a més de mal karma té molta mala hòstia.