diumenge, de febrer 03, 2008

800 anys + 1 dia. L'endemà.


Estic content, la crida que feu en Partal ha estat un èxit. Ell mateix en parla, i fa una primera llista de blocs que hem seguit la crida, que som molts.


Pel que fa als amics blocaires, la nostra bombolla més immediata, la crida ha estat seguida majoritàriament: en Joan Arnera, la Lídia Pelejà, n'Enric Canela, en Dessmond, en Manel des de l'Exili, L'Espelt, en Joliu, en Joan Bonada des del Mirall, en Jordi Muñoz, l'Octavi Fornés i l'Illa dels déus morts (molt recomanable, magnífic post, emotiu, amb un magnífic resum de fets i contundent, us el recomano). Crec que no m'he deixat cap bloc, disculpes si m'he despistat.


Finalment, a Vilaweb també podeu trobar una notícia del seguiment als blocs. I dels actes institucionals: a València, a Palma, a Perpinyà i a Montpeller. Quina vergonya que al Principat de Catalunya no s'hagi fet res. Ja ho denunciava al meu post, però és que trobo que clama al cel. Pura vergonya.
PS: per cert, em sembla una mica llepafils (per ser amable amb qui s'ho mereix) aquest argument d'en Josep Sort que ell no commemora coses de reis, i que ell només està per les coses del poble treballador català. La Lídia voreja el precipici però se n'ensurt més intel·ligentment.

5 comentaris:

Ròdia Raskòlnikov, des del Districte Zero ha dit...

L'argument de no commemorar coses de reis em sembla que denota una confussió important sobre el sentit de la història i la seva importància a l'hora de construir una memòria col·lectiva sòlida, base de la nació que ha de ser llar del poble treballador català, que a mi no em preocupa pas menys que a Josep Sort. Malauradament, deu haver estat l'argument sota el que s'han emparat a la Generalitat de dalt per boicotejar Jaume I, juntament amb una barreja de bledisme anacional.

Josep (sl) ha dit...

Perdona puc usar de base la teva redacció sobre els acords de govern redactats en castellà per parlar-ne al meu blog?

Elies ha dit...

Ròdia, és exactament el que penso. No es poden mirar les coses de fa 800 anys amb els mateixos paràmetres polítics d'avui.

Josep, és clar. Tot i que això dels acords de govern redactats en castellà era més un recurs efectista sobre la ineptitud que no pas una realitat contrastada. Tingues-ho en compte.

Joan Arnera ha dit...

Certament, en Sort aquesta vegada pixa fora de test. La història cal entendre-la en clau històrica, i no pas en clau contemporània.
Per un rei catxes i guaperes que tenim els catalans!!! (i quina vergonya la nul·la, absolutament zero, activitat del govern de la Gene sobre la commemoració, és inaudit, inaudit!)

Josep (sl) ha dit...

De fet vaig tenir tant aquesta impressió què no s'havia fet res a Catalunya, davant el meu astorament... Que vaig haver de tornar a veure l'informatiu migdia de nou al 3alacarta per estar segur què els meus ulls no m'havien enganyat i escriure el meu article. De fet vaig veure què ni a nivell de partit cap dels 3 partits del govern havia fet ni una ofrena floral al monestir de Poblet. Fet què me va decebre molt per part d'ERC. Tant parlar de Països Catalans i no fer ni una trista ofrena al conqueridor de Mallorca i València.