divendres, de desembre 14, 2007

Per un Consell de Cent Interplanetari (i el retorn d'en Portabella al govern municipal)


Sopar de luxe amb uns amics professors d’universitat: Hem rigut molt enmig del foc creuat de dades històriques, noms de reis, batalles i paratges, llibres, pobles i nissagues i les polítiques d’ahir, d’avui i de demà… sobre el nostre estimat país.

N'hi havia un de la Catalunya Nord, i m’ha agradat comprovar que el tripartit provoca hilaritat i pena a parts iguales també nord enllà. Ningú ho ha trobat estrany. Portava la darrera ocurrència d’ERC, aquesta de votar els pressupostos de Barcelona a canvi de la constitució d’un Consell de Cent Planetari.

La pregunta és “per què planetari??!!” la proposta bona, en aquesta línia, seria la de donar suport als pressupostos a canvi de constituir un Consell de Cent Interplanetari!! Aixó sí que seria la bomba! Quin cop d’efecte convertir Barcelona també en la capital del multiculturalisme galàctic, en el referent de la multiculturalitat interplanetària. Estic segur que els ciutadans de Barcelona ho cel·lebraríem com quan ens van donar els Jocs Olímpics. Quina festassa, tu! Estic vibrant perquè en Portabella torni a entrar al govern municipal i continuï proposant iniciatives d’aquesta mena, tan importants per a la ciutat i per a tots nosaltres.

O algú ens negarà també el dret de decidir en temes de la galàxia, eh? A més a més els membres del tripartit podrien treure pit, per fi, i dir allò que tant els hi agrada de “i en 23 anys, què?”, referint-se a la inactivitat de convergència en polítiques de progrés galàctiques.

Tanmateix, el moment estelar (aquest sí, estelar de debò) l’ha protagonitzat un altre bon amic, en Marcel, en un comentari a un post del bloc d’en Xavier Mir, sempre tan pulcrament alineat amb les consignes de l’ortodòxia oficial del tripartit (això no és meu, crec que ho he tret dels companys de Reset).

En Xavier, i a la vista que a l’amic Ridao se li ha girat feina de càsting, amb aquesta campanya tan innovadora de demanar-nos els nostres motius per a la independència (potser després de tant de temps de participar en un govern espanyolista ja ni se n'enrecorden de perquè algun dia eren o deien que eren independentistes), ens donava, en un extens post, les claus per a entendre-la. Us recomano el llegiu si no ho heu fet, perquè els arguments són tan "interessants" com sorprenents.

En tot cas, si no ho feu, el meu amic Marcel en el seu comentari en fa un extracte i unes aportacions a l’alçada de les circumstàncies, del moment històric i del nivell del debat. Diu el meu amic Marcel:

“Si, com tu dius, "del que es tracta és de no deixar res per fer, de no desaprofitar cap possibilitat que pugui significar un nou avenç, una nova línia d'acció" perquè "ERC es dirigeix a uns perfils que són els de les persones a qui es vol fer arribar el missatge, les persones sense el suport de les quals difícilment tindrem la majoria", hi ha diverses línies que la direcció d'ERC podria contemplar de cara a la propera campanya electoral:

- fitxar com a figurants als actors de "Escenas de matrimonio", el programa més vist a Catalunya.

- posar anuncis a la Cope i a El Mundo, ja que han crescut en audiència a Catalunya, segons les dades de la EGM.

- proposar un debat electoral a Tele5, ja que és la tele més vista a Catalunya.

- assistir a la llotja del Santiago Bernábeu, ja que a Catalunya és on hi ha més penyes del Real Madrid.

- encarregar la banda sonora de la campanya als Estopa, ja que són els que més discos venen a Catalunya.

- posar una prostituta de cap de llista, ja que a Catalunya és on hi ha més prostitució d'Europa.

- fer un cartell amb el Ridao esnifant coca, ja que els catalans són qui més en consumim.

Etcétera.
Així també arribaríem a més gent, no creus?”

Chapeau, Marcel! Des d’aquí et suplico, i crec que seran molts més blocaires que s’afegiran a aquesta petició, que obris un bloc. Fes-ho, per favor.

11 comentaris:

bacus ha dit...

http://fundaciontriangulo.es/informes/ProgramasElectorales/ERC2%AAversion.pdf

--Progressiva legalització de les drogues, dintre d’un
marc harmònic europeu, tot desmuntant d’aquesta
forma les xarxes delinqüencials.

--Per a la població toxicòmana de tipus crònic, i sota
prescripció facultativa, es proposa que se'ls faciliti
la substància, provenint de confiscacions, i sigui
administrada en locals sota control de personal
especialitzat. Es veurien així assolides diferents
millores: desballestament de xarxes de tràfic,
reducció dels delictes associats i eliminació d'espais
i bosses de marginalitat.

--Facilitar l'accés als serveis sanitaris oferint a les
persones que exerceixen el treball sexual amb revisions
mèdiques adaptades als riscos que comporta
la seva activitat, especialment pel que fa a les
malalties de transmissió sexual.

--Reforçar les mesures per tal de combatre el proxenetisme
en totes les seves formes i, especialment,
el tràfic de blanques; endurir el tractament
penal de l'explotació sexual de persones i garantir
la protecció als menors d'edat.

--total seguir deixan-les al mercat negre

Total paraules al vent ja que ni una ni altra, ja saps a quin partit votes/aves ¿?

joliu ha dit...

Ha, ha, ha boníssima la foto de Mars Attacks per ilustrar el Consell de Cent intergal·lactic! ha ha ha.
A mi, però, el Portabella no és el que més ràbia em fa d'ERC. Li tenia més mania abans que ara. Crec que hi ha Portabella per molts anys.

Vida quotidiana ha dit...

Ara ja només ens falta que se celebri aquell Congrés sobre la felicitat que estava preparant el Saura...

Enric I. Canela ha dit...

Elies,
Molt bo. Aquest home s'ha begut l'enteniment. En Portabella deu voler ser Luke skywalker i l'Heru Darth Vader. Candidats per a Jabba The Hutt n'hi ha molts. I qui farà de Yoda?
La capacitat de dir parides és increïble. Cotxe oficial, el que vol és El Falcó Mil•lenari.
De veritat que en política el procés de selecció és antidarwinià.

Anònim ha dit...

No serà el recolzament d'Esquerra a l'Hereu el preu que Esquerra ha hagut de pagar, a mès del seu silenci còmplice a tota la ofensiva espanyolista del pscPSOE al toc d'atenció d'en Montilla de l'avançament de les eleccions?.

Elies ha dit...

Ja ho veieu... malgrat el post sigui de catxondeo, també és trist, perquè és trist veure en quins paràmetres de FRIVOLITAT i tonteria es mou la nostra política. Propostes com aquesta, com la que recorda en David del congrés de la felicitat (estatutari!!). O com en Marcel estira "la broma" de la justificació de la campanya d'ERC. Què trist! Arriba un punt que ja només queda la ironia.

Josep, jo continuo pensant que no hi haurà anticipades, malgrat que sí hi pugui haver símptomes. El tripartit està blindat. Per treure els sociates de la cadira haurem de suor sang i llàgrimes.

I ja veurem què queda del país després del pas del tripartit. Però ens en vam ensortir després de la dictadura d'en Primo de Rivera i el franquisme, i confio que també ens n'ensortirem d'aquesta.

Enric I. Canela ha dit...

Elies,
Hi ha una diferència entre Primode Rivera, fins i tot Franco, i l'època actual. La globalització i l'allau migratori. Això va clarament en contra nostra. El procés d'espanyolització que provoca tot aquest desgavell no és comparable. Em fa por aquesta pèrdua de nord. Molts podran criticar Pujol, bé cadascú té el seu punt de vista, però hi ha una cosa en la que Pujol va fer-ho molt bé, al meu parer entre altres, mantenir el catalanisme com a centre, com a eix central. Catalunya referent. Això s'està perdent.

Elies ha dit...

Sí, efectivament, Enric. Però suposo que als catalanistes de cada època ens toca assumir uns nous reptes i dificultats. El que és imperdonable -i si els que ens han precedit no ho haguessin fet així ja no estaríem aquí- és que sempre hi hem posat el millor i els millors per al país. El catalanisme, més enllà del manteniment de la identitat, sempre ha estat l'eix central i modernitzador, l'autèntic referent, això que en dius l'eix central. I ara l'hem perdut. Per això és tan important recuperar-lo. És una qüestió de supervivència i perquè permeti esclatar novament tot el nostre potencial i vitalitat com a poble. El tripartit representa els valors contrari, camina en la direcció contrària.

Anònim ha dit...

Coincideixo plenament amb Elies i amb la majoria dels comentaris, però llegiu també el text d'en Rius a e-noticies. Sense que serveixi de precedent (perquè sovint en Rius les etziba pel broc gros), té tota la raó quan diu que Portabella està amortitzat. De debò, l'article és molt atinat:

http://www.e-noticies.com/opinions/portabella-est%e0-amortitzat-32818.html

Josep (sl) ha dit...

Quan jo penso en l'excel·lència i situar Catalunya al món mai penso en aquests camps. :(.

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja ,ja, quina gràcia Elies, tú deus ser com el Rajoy, que no li preocupa el canvi climàtic degut a l'escalfament global del planeta.... o n'hem de dir escalfament interplanetari ?? (ja,ja que divertit que soc)
En fi, quan tu i els comentaristes ignorants us quedeu tirats amb el cotxe perquè el barril de petroli passa de 200 dòlars, ja us arrosegareu a suplicar solucions als "iluminats" que volen parlar del futur del "planeta".
Però potser llavors decidim que sou una bona font substitutiva del combustible a les centrals tèrmiques.... mala sort !!