dimarts, de juliol 08, 2008

El 80% dels socis no recolzem la moció de censura


Bé, diumenge vam tenir el vot de censura i va fracassar, no va arribar al mínim exigit pels Estatuts del Club.

El vot de censura és una mesura absolutament excepcional, pensada per a situacions excepcionals. Per això requereix unes condicions prèvies per poder-se iniciar el procés, per això requereix un mínim de participació i per això es requereixen majories qualificades. Entre d’altres coses perquè així ho hem decidit els mateixos socis.

I el vot de censura va fracassar. Va reunir les signatures, va superar el mínim de participació exigible, però no va arribar al mínim dels vots emesos per a prosperar.

Tema tancat, doncs. Els vots favorables a la moció de censura representen el 20% de la massa social del barcelonisme. Per tant, el 80% no vam recolzar aquesta moció, i ja ens està bé la continuïtat de la junta, a uns de manera expressa, d’altres per abstenció.

Però en qualsevol cas, una moció de censura requereix que sigui recolzada explícitament. I en aquest sentit, un 80% dels socis del Barça no vam recolzar la moció de censura.

El debat generat pels mitjans, especialment les hostilitats desfermades pel grup Godó són mentides, pura intoxicació. Ahir a l’edició digital de la Vanguardia hi havia un titular que deia “la majoria dels socis demana la dimissió de Laporta”.

??????????

Quina majoria de socis? Quin respecte té la Vanguardia per al 80% dels socis que NO vam recolzar la moció de censura?

Qui hi ha gent emprenyada, sí, cert. Un 20% dels socis. I molta gent d’interessos ben foscos i inconfessables, que clarament representa el Grupo Godó i que estan intoxicant de manera indecent tot aquest procés, i de manera escandalosa en la no acceptació de la realitat democràtica, en el no respecte a la voluntat de la immensa majoria dels socis, del 80% dels socis que NO hem recolzat la moció de censura.

És important, per tant, que ho recordem, i que ningú s’atorgui una veu que no té, la veu del 80% dels socis. Tampoc ho pot fer la Junta, dient que els que no han votat estan a favor seu. No, senzillament, els que no han votat no han recolzat la moció de censura. Perquè aquest és un mecanisme excepcional d’alterar la vida institucional del club. I les circumstàncies no es donaven.

En unes eleccions, la participació, excepte regla en contra, no compta tant. Les regles són les que són i el repartiment d’escons o la conformació de majories es produeix amb els vots emesos. I tothom ho sap. En un vot de censura, si no s’assoleix el que estableixen els estatuts, no prospera, i ningú pot extreure’n cap altra conclusió.

Per tant, cal denunciar el pornogràfic intent d’apropicació de la voluntat de la immensa majoria dels socis, d’un 80%, per part dels mitjans, especialment el Grupo Godó. No, no hem demanat la dimissió d’en Laporta. No hem recolzat el vot de censura. Heu fracassat. I punt.

6 comentaris:

joliu ha dit...

Ho veieu com sempre val la pena anar a votar.

És més fàcil que manipulin la teva abstenció que no pas el teu vot. Prefereixo donar la meva opinió, encara que sigui amb poc convenciment, que no pas que un altre digui el que jo hauria dit si hagués dit.

Cal anar a votar sempre. Sempre. Com a mínim els que ens estimem la terra. Els altres, si volen, poden quedar-se a casa.

Anònim ha dit...

Aixó em recorda que en Montilla és president amb el pitjor resultat de la seua història. I em recorda les crides a l'abstenció o el vot en blanc perque no tenim cap politic catalanista amb suficient puresa sobiranista.

En algún altre bloc ja ho he dit, que la moció de censura del Barça, és la metàfora perfecte del hedonisme i panxacontentisme que impera en el pais (perdó sr, Lòpez Tena, volia dir Nació).

El futur del Barça..i de la Nació, no es mereix el petit sacrifici d'anar a les urnes a votar...sempre es troba la excusa de que les alternatives no ens satisfan prou, i aixó em recorda aquella dita que també ens defineix als catalans que diu que a on hi ha dos jueus, hi ha tres opinions diferentes (vaja! La Vida de Brian de The Monty Phyton).

Cordialment.

Jesús Cardona ha dit...

he escrit un post semblant. Ara penso que caldria muntar un boicot contra la vanguardia i Mundo deportivo. que els qui encara els llegeixen i els compren deixin de fer-ho.

L'Espelt ha dit...

Si he de ser sincer, no entenc res del que està passant ni del com està passant.
Què ens estem tornat bojos els catalans com a poble?
En quin cony d’espiral estem ficats que només fem que perdre el poc que tenim?
Algú sap cop parar aquesta sangria?
Què més hem de perdre i entregar a l’enemic?
Quins polítics tenim?
Quins empresaris tenim?
Quina premsa tenim?
Què carai pensa la gent?
Com raona?
Com actua?
Per què els “normals” estem tant desorientats que deixem que facin?

Crec que ara ja conec com actua, devora i destrueix un càncer nacional...
... I els militants d’ERC van rebutjar el doctor que havia detectat el tipus de càncer i amb ell, el seu remei.
Déu meu!

Salut amics!

Dessmond ha dit...

I no oblidis la corda que corre a TV3. Li han donat una canya bestial a en Laporta. Però bestial!.

Anònim ha dit...

Encara espero un argument convincent per fer fora el Laporta.

Sense arguments i directes a la jugular, sense manies. El linxament és al·lucinant.