dimecres, de març 05, 2008

Un país de primera... regional


He pensat que, ara que estem a les acaballes, us agradaria conèixer d’aprop algunes interioritats de la campanya del partit que pretén "convertir-nos" en un país de primera.

Un objectiu tan lloable manté, tanmateix, sorprenents cortcircuïts amb una campanya diguem-ne... de primera… regional. De tal manera que l’anàlisi de la campanya fa pensar que del que parla aquest partit és d’aquesta cosa casolana de ser un país de primera regional, és a dir, una diputació una mica maquillada, que és el que és el tripartit, que és, en definitiva, el seu govern.

Tinc arguments perquè en gaudiu. Primer, començarem amb els SMS de campanya.

La direcció d’ERC ha “castigat” els seus militants amb una pluja pràcticament diària de SMS amb voluntat de consigna que, de fet, el que han provocat, per la seva indigència intel·lectual, és un encabritament considerable. Com a mínim entre les persones intel·ligents que encara respiren en aquest partit i que amablement m’han fet arribar la informació. Com que no us vull estalviar cap detall, per escabrós que sigui, us reprodueixo a continuació alguns dels SMS rebuts per la sofrida militància d’ERC.

22/02
“Cap votant de CiU pot votar Duran Lleida, contrari a la independència. Els sobiranistes de CiU han de votar Ridao”
(ah! A CiU hi havia sobiranistes!!! Quina sorpresa!!! Em pensava que tots eren al PSC-PSOE. Ah! Potser els sobiranistes del PSC-PSOE no cal que els interpel·lem demanant-los-hi el vot!)

23/02
“Més Esquerra és menys PP. Hem d’aconseguir que Girona i Lleida continuin sent “Terra alliberada” del PP”
(suposo que això de Terra alliberada té més proximitat amb el mític Terra d’Escudella de la nostra infantesa que amb cap altra cosa, i que l’alliberament gironí el protagonitza el president de la Diputació, d’ERC, evidentment, que s’ha apujat el sou per sobre del ZP. Visca l’alliberament tofonaire!!)

24/02
“Esquerra escolta la gent. I la gent té raó: la millor opció és fer el tunel del TGV pel carrer Aragó”
(rodolí inclòs!!! Raó/opció/Aragó, premi jocs florals a la direcció de campanya d’ERC!)

25/02
“El debat que ens interessa és acabar amb el dèficit fiscal! Zapatero? Rajoy? Catalunya!”
(ah! Bo saber-ho!!! Pensava que deieu no sé què del Rajoy que us impedia pactar-hi, com d’altra banda penseu fer amb en ZP. Ara resulta que són iguals! Gràcies!)

26/02
“Tothom critica al PP, però el PSOE i el PSC hi pactaren la llei de partits i CiU investí Aznar dos cops. Només Esquerra ha plantat cara al PP. Sempre”
(perdó… de qui parlem? Dels vostres socis de govern? O de qui? Em despisto, xatos)

27/02
“Senyor Pizarro: la rauxa és una Espanya que ens maltracta. El seny és la independència de Catalunya”
(així, amb un parell de dallonses, que se n’assabenti bé aquest tal Pizarro!)

28/02
“ZP: el talante no protegeix les dones, volem recursos econòmics”
(m’estalvio comentaris a aquest SMS de tan mal gust el dia que havien mort 4 dones per violència “domèstica”)

29/02
“Som l’Esquerra que no para la mà, que creu en l’esforç i en el treball, que dona suport als emprenedors”
(la mà… de l’impost revolucionari del Vendrell no compta? De quins emprenedors parlem, per favor. Sense comentaris, un cop més, a l’humor negre d’això del treball i l’esforç)

02/03
“Esquerra és “3 en 1” planta cara al PP, condiciona el PSOE i arrossega CiU”
(apliquem la propietat commutativa? S’arrossega amb el PSOE –i li dona la Generalitat-, es condiciona pel PP i planta a CiU?)

03/03
“Votar CiU és un xec en blanc que pot cobrar el PP. Esquerra sempre plantarà cara al PP”
(no havíem quedat que ni ZP ni Rajoy, que Catalunya? On ens hem perdut???)

04/03
“Mentre l’espoli fiscal fa que cada català “regali” 2.622 euros cada any a l’Estat (sic) espanyol, la Monarquia (sic) no paga impostos”
(ui! Què radicals! mmmmm)

Bé, suposo que aquesta alçada intel·lectual us haurà deixat exhaustos. Però no marxeu encara, tinc un parell de cosetes més.

Se n’enrecordeu de la Lloll Beltran en el paper de Vanessa a no sé quins collons de programa per TV3? No hi trobeu una semblança entranyable al Ridao en la seva aparició final assenyalant l'eslògan en aquest anunci de compte (de què?) enrere? Realment acollonant…

Més encara… Sabeu amb quina música va acabar ERC el míting final de Girona? Sí, aquí on falsament diuen que es disputen un escó amb el PP? Amb l’himne de Riego!!! Efectivament, l’himne de la República Espanyola, i sí, també allò que a la Copa Davis d’Austràlia tan magníficament va interpretar un trompetista per honorar Espanya.

Efectivament: un país de primera… REGIONAL!

16 comentaris:

Enric I. Canela ha dit...

Elies,
En general els lemes de campanya de tothom són per plorar, però realment això és de l'antologia del disbarat. D'on surten els estrategues que dissenyen això?

Anònim ha dit...

No voldria ser desagradable amb cap persona, però crec que ja vaig dir en algun moment que el desinterès d'ERC per aquestes eleccions es posa de manifest amb la tria d'un candidat amb tan poc ganxo com Ridao, un home gris ("polític boia", en esplèndida metàfora teva, Elies) que ha dit que això del 2014 res de res i que potser el 2023 hauríem d'arribar a... un finançament equiparable al concert econòmic. La direcció d'ERC ha enfocat les eleccions per a anar a perdre: Heu vist mai un partit que vagi a unes eleccions dient que no aspiren a millorar ni igualar els resultats sinó aviam si amb 5 ja fem? I si han de votar el Bono per tenir grup, votaran el Bono; igual com posen banderes espanyoles a la Generalitat.
Senyors de la direcció d'ERC, i el milió de vots? I superar CiU? I els 30.000 militants que Carod volia a la CN? I la coherència de què parlava Monzó l'altre dia?

Per acabar-ho d'adobar, ja deveu saber que ERC ha decidit que l'autobús amb els periodistes segueixi Carod i no pas Ridao en la recta final de campanya. També l'altre dia Puigcercós a la UPF no va esmentar ni una sola vegada Ridao, no fos cas que se li enganxi el fracàs de cara al Congrés.
No em canso de dir que jo votaré en blanc.

Anònim ha dit...

Lo del Himno de Riego es fantástico. Pero tampoco debe extrañar: Companys en la aprobación del Estatut del 32 grito en las Cortes Española "Viva España", mientras Carrasco i Formiguera se quedo sólo al defender el derecho de autodeterminación de Catalunya.
Lamentablemente este es el progresismo de algunos.
Devolució Constitucions Catalanes

joliu ha dit...

(Hem cau bé aquest anònim, fa temps que ronda)

OHHHH, Terra d'Escudella! Encara recordo aquell matí de dissabte que la veïna de dalt va cridar a ma mare pel pati de llums de la cuina:
-Mercè! Posa la TV2 que fan un programa en català per nens!

Recordeu el Quim de Sempre?
Recordeu el Tirant lo Blanc i la Carmesina? Aquelles onades de cartulina? Aquella sensació de créixer mentre creix el teu país?

En aquella època Catalunya aprofitava i devorava qualsevol grau de llibertat.

Com han canviat les coses. Avui posem el Montilla de president i renunciem a escollir els nostres diputats a les Corts.

Anònim ha dit...

No he entès la referència del senyor Joliu.

Anònim ha dit...

No llegeixis tant ràpid Mercè, dic que la veïna va cridar a ma mare: Mercè! posa la tele!, però d'això ja fa més de 30 anys.

Joliu

Dessmond ha dit...

Aquests SMS són francament un símptoma d'indigència política. M'ho crec que la cosa va aixó, Elíes, perquè ho dius tu. Altramet, em costaria de creure.
Sembla que ERC vulgui ser l'alumne aavantatjat de l'esquerra demagògica. Paper que ara mateix ostentava el psoe.
"Esquerra escolta la gent. I la gent té raó...": es pot presumir de menys misèria política?. Aquestes perles les proporciona directament en Chávez, no?.
He sentit vergonya al·liena.
Ahir vaig tenir un episodi surrealista. Vaig intentar convèncer que un militant d'ERC faci el maleït favor de votar el seu partit, en comptes del PP.
Sort que no havia llegit el teu post!. Si l'han taladrat amb aquesta prosa al mòbil, entenc la seva desesperació. Deia que quan més forta sigui la galeta més net podran fer dins la direcció. Repeteixo: sort que no t'havia llegit, Elies.

Anònim ha dit...

Us asseguro que el que diu Elies és cert!

El SMS d'avui deia:

"Quan es negocii el nou sistema de finanÇament, a quin costat de la taula seurà el PSC: amb Catalunya? amb Espanya? o s'amagarà sota la taula?"

Jo afegiria més: I vosaltres?...

Bona tarda i endavant el vot de càstig al sucursalisme!

Dessmond ha dit...

I la clau, quan la pensen fer servir?. Si avui el PSC fa i desfà és perquè algú li ha signat un xec en blanc. A canvi de ningu sap ben bé què. Ni ells.

Anònim ha dit...

Es veritat. Jo cada dia rebo aquests correus. Els primers dies els llegia i els borrava i m'indignava tant que ara quan veig Info, ja els borro sense llegir. No és només això, per correu electrònic ens envien Titulars d'ERC tots els dies i cada Regional t'envia titulars del que es diu de la teva zona.Jo com no podia aguantar tant assetjament he demanat donar-me de baixa dels correus perquè em posen histèric, i tot i així no m'he pogut deslliurar.
Es com una pesadilla estan per tot arreu. Estic també pensant votar el PP.

Anònim ha dit...

Benvolgut Elies i altres amigues i amics,

Un complet scoop informatiu, aquest reguitzell de menus diaris.

Al final, resultarà que en Solé Tura era un liberal il.lustrat, en comparació amb aquests subproductes del lumpen de Villarroel.

Sap greu, molt greu, però tots els fets, fets, són prou clars. Amb aquesta gent de la direcció que tracta els seus agents, i els seus militants, amb aquesta línia continuada d'anormalitat, de bestiesses que alhora són mentida total, algú creu que es pot arribar a pactar , a consensuar alguna cosa amb cara i ulls?

No, sense una catarsi interna prèvia total a ERC, que bandegi la gairebé totalitat -o la totalitat- de la direcció.

Allò que deien alguns d'anar a votar la llista d'en Duran tapant-se el nas, com caldria anar a votar-se a Ridao després d'aquest argumentari?

Amb vel talibà, o vestits de submarinistes, com a mínim.

Ai, que això no es pot dir, perque son "cosins germans".....Però molt molt molt llunyans, d'aquells que només retrobes a algun funeral.

Volia acabar, però no em puc resistir a donar-li a sol.lució a l'amic Dessmond en el post que està al damunt del meu:
si, Carod i Puigcercos li van signar un xec en blanc al Psc.Psoe. però a canvi, jo sé que van rebre xecs numerats i amb imports escrits.

I els van cobrar, abans de la investidura montillera, com en van cobrar abans de l'elecció del derrotat Pasqual.

I tant que els van cobrar. Encara que no es vegin a la comptabilitat oficial.

El pais real, i la ERC real, són, ara, així. Fets i Sms's, i no paraules.

Bona nit.Cordialment,

Andreu

Anònim ha dit...

Andreu, podries desenvolupar una mica aquest tema dels Xecs?
joliu

Dessmond ha dit...

I l'SMS d'avui quin és?. És fantàstica la prosa d'aquests missatges!
Joliu, entenc que els xecs de n'Andreu són metafòrics, no?

bacus ha dit...

això del PP tb ho diu el meu germà l'altre dia parlant amb ell i la meva avia no s'ho podia creure, després que aconseguissim que no anes a votar-los i es quedes a casa la meva avia no s'ho podia creure.
Ella té els seus motius és cristiana practicant i uns rojos li van matar 2 germans durant la guerra civil quan li volien col.lectivitzar les terres de pagès que tenien.
Jo tb m'ho he pensat però seria a la falange autentica directament prefereixo l'original a la copia. Però no em veig capaç, encara que són una màquina de fer independentistes.

joliu ha dit...

Que va, que va, Dessmond, jo ja n'havia sentit campanes, que ERC tenia molts deutes i ara han estrenat nova seu txitxiritxatxi.

Anònim ha dit...

Estàveu frisosos per conèixer la consigna d'avui?

Doncs aquí la teniu:

"Cap vot independentista es pot quedar a casa. La llibertat es conquereix democràticament, a través de les urnes"

Ahí es nada...