dissabte, d’octubre 20, 2007

De-conferència

Miraré d'anar actualitzant aquest post al llarg del dia d'avui amb les informacions que m'arribin de la conferència nacional d'ERC. (des del 9 inverteixo l'ordre per visualitzar primer les novetats)

22. Reagrupament ha demostrat força. Són més dels que des de la direcció volen i diuen. Les coses estan totalment obertes de cara al Congrés. Si tenim en compte, a més, que RCat ha lluitat contra els dos sectors de Carod i Puigcercós, la cosa està a un terç per a cadascuna de les tres parts reconegudes a dia d'avui. Excel·lents perspectives per a RCat, perquè al congrés les condicions seran més netes.

21. Espectaculars resultats de Rcat. Crec que hi ha un molt important càstig a la direcció, pràcticament el 40% dels assistents no han donat suport a la ponència oficial!! I en les condicions d'organització bananera descrites...

20. Vot sí esmena RCat 525, vots negatius 1617, en blanc 211

19. Abans no he comentat que RCat ha votat negativament a la Mesa perquè defensava que també en formés part algú de RCat. Però s'hi han negat en rodó. Igual que es van negar a que hi hagués ningú en la comissió de garanties ni en l'organització. Fora testimonis...

18. S'inicia el recompte

17. Mentre arriben resultats de la votació, es veu que la setmana passada hi va haver una conversa indiscreta entre un conseller d'ERC i el director de TV3, Escribano, en la que el conseller li feia veure a Escribano la importància que Carretero no sortís gaire aquests dies previs a la CN pels telenotícies. Com a mínim al Polònia no van seguir les recomanacions del conseller...

16. Pel que sembla, els de premsa només han pogut seguir "en viu" la intervenció d'en Ridao

15. Comença la votació. Tot i que s'ha tornat a demanar vot secret, no s'accepta.

14. Intervé per a replicar a Pereira, Huguet. Patètic. Parla de "guerra de posicions"

13. Tallen a Albert Pereira, i li treuen la paraula. Diuen que s'ha excedit en el temps...

12. L'Albert Pereira ho està fent molt bé. Una intervenció molt sòlida.
(em fa especialment feliç el paper tan rellevant de l'Albert Pereira, intel·lectualment -és un dels autors de la ponència de RCat- i la seva exposició brillant. Ens vam conèixer a la Facultat de Dret de la UB, i crec que va començar la seva ja llarga trajectòria militant a la Facultat)

11. Comença la seva intervenció Albert Pereira, per defensar la ponència alternativa de RCat

10. L'alternativa del Mayola ha perdut per moltíssim. Es visualitza clarament la massiva mobilització dels "àlex" de la direcció.

9. Molts aplaudiments a en Ridao

1. Barren el pas a l'il·lustre i veterà militant independentista Josep Pinyol i Balasch.
(Després de denegar la seva alta com a militant d'ERC -us recomano aquest post d'en Josep Sort "McCarthysme a la catalana- avui li acaben d'impedir accedir com a convidat a la CN)

2. Votació a la bulgara per a l'elecció de la mesa de la CN: 887 sí, 154 no i 46 en blanc
(crec que aquesta serà la corelació de forces al llarg de tota la jornada)

3. Tanquen portes.
(No em surten els números fins als 2.800 que deien que estaven inscrits)

4. Confirmat, han tancat portes. Si ha votat tothom, hi assisteixen unes 1.100 persones. No arriba al 50% dels inscrits. És clar que amb l'opacitat organitzativa, vés a saber quanta gent està inscrita de debò.

5. La votació a la mesa ha tingut per tant al voltant d'un 20% de no suport (entre vots negatius i en blanc). Crec que els vots en contra són de Rcat i els blancs d'EI, però això últim no ho sé del cert.

6. Segons les dades oficials, a les 11:30 hi havia 1.800 assistents a la CN. I, pel que sembla, la resta d'inscrits poden anar arribant fins a les 16:00. No hi ha hagut per tant tancament de portes quan s'han iniciat les votacions de la mesa.

7. Tinc els meus dubtes sobre tot el tema aquest del nombre d'assistents, i que poso en relació, a més, amb un sistema tan net i tan clar de votació i recmpte de vots com la mà alçada... però només són temors fundats en l'opacitat de tota l'organització (ningú coneix la llista d'assistents ni té constància dels comprovants de pagament, s'ha negat l'accés a aquesta documentació a Rcat).

8. Com que no tinc més notícies, us reproduixo uns càlculs que l'altre dia m'explicava un bon amic (especial atenció a la hipòtesi núm.3):

Acte primer: Carod en un moment d'escalfament o per un càlcul fred fa unsalt endavant sorprenent tothom i proposa un referèndum pel 2014
Acte segon: Puigcercós diu que la data és un dir, que el "Josep Lluís" en realitat volia dir que "ens faria il·lusió" en una data com aquesta oqualsevol altra
Acte tercer: No passen ni 24 hores que el Carod, per tocar els collons, diu que serà concretament l'11 de setembre de 2014. I no diu l'hora perquè se suposa que durarà tot el dia.

Què ha passat?

Hipòtesi 1: Carod és un independentista de debò i Puigcercós no ho és.
Hipòtesi 2: Puigcercós té més responsabilitat de govern i més fidelitat al president Montilla que el propi Vicepresident de la Generalitat
Hipòtesi 3: Josep Lluís Carod-Rovira (Cambrils, 1952) tindrà, el 2014, 62anys. Una edat formidable per jubilar-se políticament, dimitint després que li impedeixin fer el referèndum, amb un gest de grandesa i dignitat que facioblidar tot el mal que ha fet al país. Com Companys. Joan Puigcercós(Ripoll, 1966) només en tindrà 48 i uns quants anys de vida laborable perdavant. I amb les coses de menjar no s'hi juga.

3 comentaris:

Lídia Pelejà ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
L'Espelt ha dit...

ai carai... que deu estar passant?
Pel que fa al 2014... jo no m'hi escalfo gens el cap, Elies. Sentir la idea fa paxoca, però res més. Fins que no ens expliquin el camí fins el 2014... fum, només fum. No vull entrar en la trampa que, de moment, és el 2014. Per mi, ara per ara, només és jugar a despistar. Si anés més seriosament, ho tindrien de tenir ben clar tots, i aquí, cadascu hi diu la seva i ho matitza al seu gust. I fins hi tot ho matitzen diferent depenent del lloc, dia i hora.

Dessmond ha dit...

El que dius és molt fort!. Aquestes tupinades, a dia d'avui, només es coneixen en algun racó de centroamèrica o a l'Àfrica més africana de totes!!!!