dimecres, de juliol 11, 2007

Diuen que diuen... (sobre Portabella, Puigcercós i Reagrupament)


- Diuen que en Portabella podria estar-se preparant per tornar al govern municipal de Barcelona en uns sis mesos. Diuen que això podria explicar la lamentable estratègia d'Esquerra en la negociació de la composició dels consells d'administració de les empreses municipals, autèntic pinyó del poder socialista i la seva xarxa d'interessos. Diuen que per això va desestimar l'opció de deixar-hi en minoria el bipartit municipal, que ara té el control total en tots els consells d'administració, amb una posició molt més còmoda (entre PSOE-PSC i ICV poden fer i desfer) que quan Esquerra estava al govern, que formava part d'aquesta majoria. Diuen que aquesta actitud, d'estar a l'oposició, però permetre governar amb més facilitat els sociates que si estiguessin al govern, hauria "salvat" part de la gent que tenia Esquerra treballant per l'Ajuntament i és la porta oberta per a aquest retorn al govern municipal.

- Diuen que el sector d'Esquerra Puigcercós-Vendrell ha donat consignes clares d'acostament a Reagrupament. Aquest moviment tàctic, que estaria buscant desesperadament una aliança amb Carretero, i fer pagar els plats trencats a Carod Rovira, s'estaria desplegant en tres flancs:
  1. Públicament, a través de l'Uriel Beltran, i la seva pressumpta iniciativa d'Esquerra Independentista, l'únic objectiu real de la qual seria evitar que l'enorme i creixent descontent dels militants d'ERC el capitalitzi en exclusiva Reagrupament i Joan Carretero, i, alhora, aprofitar el "desmarque" estètic de la direcció d'ERC per a "lapar-se" a Reagrupament i intentar fer una oposició pactada (un exemple d'això serien la foto que va aconseguir el tal Beltran amb en Carretero el dia de l'acte de presentació de Reagrupament i els intents, per ara amb poc èxit, per coordinar-se o anar "de la maneta" al Consell Nacional d'ERC).

  2. El segon flanc s'estaria desplegant en paral·lel a aquesta iniciativa de domini públic que li han encarregat a l'Uriel Beltran: l'entorn Puigcercós-Vendrell estaria protagonitzant una frenètica activitat d'acostament personal, amb qualsevol pretext, als líders i l'entorn de Reagrupament. Diuen, també, que aprofitant l'avinentesa algunes persones d'aquest entorn també estan indagant sobre com quedarien les seves coses en un hipotètic triomf d'en Carretero.

  3. La tercera pota de l’estratègia seria fer militants a qualsevol preu.
- Diuen que des de Reagrupament assisteixen estupefactes a aquest desplegament sobtat de "bonrotllisme" i proximitat, quan fa poc més d'un mes la consigna era "anar a per ells (a per Carretero i Reagrupament, s'entén)". I diuen també que des de Reagrupament no s'expliquen que el sector Puigcercós-Vendrell continuï pensant exclusivament que la cosa i les diferències són una qüestió de lideratges, "treiem aquests i entreu vosaltres", i que ignorin que la iniciativa de Reagrupament el que qüestiona per sobre de tot és l'estratègia, i, com a derivada, necessàriament els líders que l'han desplegada.

- Diuen que la guerra oberta, entre Carod i Puigcercós estaria afectant el finançament de plataformes i projectes de l'entorn d'Esquerra, i que s'estarien fent la punyeta "a la seva cara" en funció de les seves afinitats i aliniació.

11 comentaris:

CdeCarabassa ha dit...

Pobre Puigcercós em sembla que no ha entès res.
Ja veurem com acaba tot, i la veritat no sé què prefereixo.
Si ERC se la fot a les generals(el Ridao, per si les mosques es marca una fita barateta, cinc diputats), la direcció caurà sola i pujarà Carretero que, ben segur, aplicarà la tècnica del pinball.
Quina és la tècnica del pinball?
Doncs més o menys com fan els informàtics: sortir i tornar a entrar (avui anomenada tècnica Portabella). Recordeu les màquines del millón? Estires la molla ben fort cap a fora, i quan creus que és el moment d'entrar la deixes anar.
Dons això farà el Carretero, abandonar el govern i donar pas a la sociovergència o el que Déu vulgui per encarar unes noves eleccions contra una sociovergència que haurà estat incapaç de completar ni mitja legislatura.
De fet això ja és el que està practicant amb ERC sortir per tornar a entrar. Reset. Sortir de la merda per tornar com un salvador.
Putxi, primer has de sortir.

Odalric ha dit...

Però el Carod, tot il·luminat ell, no restarà de braços creuats...

La sang serà en pla pel·lícula gore.

reflexions en català ha dit...

Aquest 'diuen que diuen' és molt versemblant.

Vols dir que el Carod tindrà forces per morir matant?

El Carretero serà tan poc intel·ligent per deixar-se enredar pel Manelic?

Com sempre, haurem d'esperar què ens diuen els resultats de les eleccions a Espanya, en què Esquerra em sembla que tindrà una bona sotragada.

Llavors ja veurem què passa.

Elies ha dit...

I tant que en Carod plantarà cara. Dins i fora, té el mecanisme de poder del tripartit (sociata) totalment treballant per ell.

Els "diuen" fan referència al que pretenen des del sector Puigcercós-Vendrell.

Pel que em consta, la gent de Reagrupament està molt ferma i no està per "componendes" ni politiqueig barato per salvar el cul a ningú...

Però vaja, ja ho dieu bé. A veure què passa i com evolucionen els fets.

Salut!

Roger T. ha dit...

Esperem que en Carretero es mantingui ferm. Sembla que pot ser un gran líder amb visió i ambició de país: però ja ho veurem, aquesta nostra pobra bruta, etc. terra produeix tants miratges... Sóc de l'opinió, però, que en una democràcia, els líders polítics són un reflex de la voluntat de la ciutadania. Si Catalunya té ambició i voluntat de ser, farà fracassar a Esquerra a les generals, i l'obligarà a canviar d'estratègia i de líders: Carretero haurà estat el líder elegit pel poble.

Anònim ha dit...

Em dona la sensació que aquest blog i tots els comentaris que es publiquen "Carretejen" una miqueta.
Si realment en Carretero pensés en l'estratègia d'ERC, el que hauria d'haver fet és explicar el seu full de ruta nacional quan va estar en el govern, i no pas quan va deixar d'ésser conseller.
Dóna la sensació que en Carretero l'única cosa que li fa mal és haver baixat del cotxe oficial, i que ERC no el seguís quan va ser cessat per en Maragall després de les seves decalaracions sobre en Zapatero.

Salut i independència!!!

Anònim ha dit...

Hola, anònim,

Jo no carretejo. estic desesperat perquè necessito creure en algun polític i m'agafo a qualsevol esperança. Perquè, anònim, el panorama és desolador, sobretot a l'ex-ERC.

Estic molt indignat amb la mediocritat i l'egocentrisme d'aquesta patuleia.

Elies ha dit...

Anònim, tanta perspicàcia m'abruma... hi has arribat tu solet a la conclusió que aquest bloc "carreteja"? No me'n sé avenir! Felicitats!

Joan Arnera ha dit...

Visca els blocs que carreteregen! Brillant article, Elies, brillant i amb informacions interessants. Et veig ben connectat, hehe.
Salut de nou

Dessmond ha dit...

I no diuen que en Portabella va saltar del carro abans no el fessin saltar? I que quan la sotregada passi ell tornarà?
El tema Portabella molt em temo que te poc a veure amb estratègies, si és que no són de tipus personal.
Interessant article.

Anònim ha dit...

Aquests que ara tant critiquen l'actual direcció d'ERC, són els mateixos que demanaven un canvi en la direcció del partit quan aquesta estava encapçalada per Rahola i Colom. Amb això vull dir que nosaltres els independentistes som el partit més autodestructiu que existeix. No pot ser que cada cert temps s'obri la caixa dels trons. Això és de República Bananera!
Ara bé, també soc del parer que cal redireccionar l'estratègia i el posicionament intern d'ERC per evidenciar més el nostre perfil dins i fora del govern!