divendres, de juny 30, 2006

La ciutat perduda (II)


Ahir a la nit okupes del barri de Gràcia van rebentar el barri contra els veïns. La nostra ciutat pateix el malgovern municipal des de fa temps. La tinent d'alcalde Mayol s'ha proclamat amiga dels okupes. I l'ajuntament els tolera, els acompanya, els hi dona pisos, els consenteix...

Ahir els veïns del barri de Gràcia van patir el seu malson, amb el fum negre de les barricades sense sentit entrant pels seus habitatges, quedant-se sense llum, patint autèntica por i desemparats per la polícia i els bombers que no s'hi van presentar fins 45 minuts més tard que donessin l'avís. En mig la fosca, el fum i la por, els veïns es van armar de coratge i van provar d'apagar el foc que amenaçava les seves vivendes i el fum negre dels contenidors i pneumàtics cremants que penetrava per qualsevol finestra o balcó.

Avui tots els responsables municipals es fan els escandalitzats, i els responsables policials fan veure que allò no anava amb ells i els va agafar de sopresa.

Mentida. Els veïns del barri de Gràcia pateixen, de fa temps, l'acció vandàlica d'aquests consentints municipals i la seva impunitat. Aliens a l'acció de la llei i a la més mínima ordenació de la convivència, les seves cases "okupades" s'han convertit en espais al marge de la llei i de la convivència, llocs de festes il·legals i sense horaris... llocs contra els veïns i la civilitat.

En aquest temps l'acció vandàlica d'aquests feixistes contemporanis emparats en el "rotllo okupa" ha atemorit els veïns, ha causat estralls entre el mobiliari urbà, entre els cotxes amb distintius catalans com el ruc o el CAT... i finalment han rebentat la convivència de les festes majors i populars dels veïns, als quals han extorsionat impunement.

Avui han atemorit tal vegada per últim cop els veïns, finalment revoltats contra la seva impunitat, i que s'han abocat a apagar el foc de les barricades, contenidors i pneumàtics... davant l'absència policial, institucional. Avui els veïns som tots, i hem trencat la por davant el nou feixisme altermundista. Avui hem apagat les fogueres de la por i el xantatge, i els veïns hem recuperat el barri per a nosaltres.

Avui s'ha fet dia entre la por i el temor. I hem dit prou amb les nostres galledes d'aigua i esperança al nostre paper de víctimes silencioses del feixisme okupa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com que no n'hi ha hagut prou amb la barbàrie escampada per la xusma okupa, ara només ens faltaven els diferents nivells de govern fent i dient aquestes barbaritats. La seva incapacitat és talment proporcional a la seva imbecilitat. Perquè s'ha de ser molt imbècil per dir el que diu la consellera Tura. Lo d'aquesta dona és espectacular. Si et roben és perquè tens pasta i perquè no t'has autoprotegit adequadament. Si et cremen el carrer és que no vols tenir una ciutat policial. Senzillament, acollonant...

La gran Imma Mayol hauria d'aprofitar i retirar-se a cuidar vaques. Encara podem recordar quan va dir que ella també se sentia com una okupa. Doncs que s'ocupi senzillament de deixar-nos en pau, ella el seu incivisme i la seva tonteria.

I després aquest espectacle dels polítics espolsant-se les responsabilitats és un insult per als ciutadans. Què vol dir "exigimos que se investigue" Regidor Hereu: i les denúncies dels veïns? i les festes contínues? i les signatures? i els veïns atemorits pel xantatge continu d'aquest feixisme okupa? i els pisos de lloguer que els hi montes als okupes perquè no es fiquin amb tu? I tota la xusma europea que ve a gaudir d'aquesta ciutat-xauxa, convertida en la més gran comuna col·lectivitzada d'Europa? El que caldria investigar és el nivell de cinisme dels responsables polítics. Això sí que mereix una investigació urgent.